Το manga Rurouni Kenshin επιστρέφει τον Ιούνιο

Το manga Rurouni Kenshin επιστρέφει τον Ιούνιο. Είχε μπει σε hiatus τον περασμένο Νοέμβριο μετά τις κατηγορίες της κατοχής υλικού παιδικής πορνογραφίας που βάραιναν τον δημιουργό του.

Ο Nobuhiro Watsuki (αληθινό όνομα Nobuhiro Nishiwaki) κρίθηκε ένοχος και καταδικάστηκε σε χρηματική ποινή 200.000 γιεν (περίπου 1.500 ευρώ) τον Φεβρουάριο. Ο 47χρονος δημιουργός manga είχε στην κατοχή του πολυάριθμα DVD με βίντεο γυμνών ανήλικων κοριτσιών, τα οποία βρέθηκαν στο γραφείο του στο Τόκιο αλλά και στο σπίτι του.

Στην κατάθεσή του, ο Watsuki δήλωσε πως «του άρεσαν τα κορίτσια που η ηλικία τους κυμαίνεται μεταξύ των τελευταίων τάξεων του δημοτικού και του δεύτερου έτους του γυμνασίου».

Ο εκδοτικός οίκος Shueisha ανακοίνωσε πως ο δημιουργός έχει μετανιώσει πλέον για τις πράξεις του και ζητά την κατανόηση του κόσμου, καθώς και ότι θεωρούν υποχρέωση προς τους fans να συνεχίσουν το manga.

Το manga Rurouni Kenshin θα επανέλθει με τη συνέχεια του «Hokkaido Arc» στο περιοδικό Jump SQ στις 4 Ιουνίου. Το συγκεκριμένο arc είχε ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο του 2017 και ο Watsuki εργάζεται σε αυτό μαζί με τη γυναίκα του, τη συγγραφέα Kaoru Kurosaki, η οποία δεν έκανε καμία δήλωση για την υπόθεση.


Ο Watsuki έγινε ευρύτερα γνωστός ως ο δημιουργός του manga Rurouni Kenshin. Το manga έκανε το ντεμπούτο του το 1994 στο περιοδικό Weekly Shonen Jump της Shueisha και ολοκληρώθηκε το 1999. Συνολικά έβγαλε 28 τόμους και εκδόθηκαν πάνω από 60 εκατομμύρια αντίτυπα μέχρι σήμερα. Επίσης ενέπνευσε μια anime σειρά, η οποία έκανε πρεμιέρα το 1996 και ολοκληρώθηκε το 1998 στα 95 επεισόδια, καθώς και μία anime ταινία και τρία OVA (Original Video Animation).

Η anime σειρά είχε προβληθεί μεταγλωττισμένη στην Ελλάδα ως «Samurai X», αρχικά στο MEGA Channel και έπειτα στο Μακεδονία TV.

Source ANN
Comments
Loading...