Το γαλλικό manga Radiant γίνεται anime

Το όνειρο του Γάλλου σκιτσογράφου Tony Valente, γίνεται πραγματικότητα καθώς το manga του, Radiant, πρόκειται να αποκτήσει anime στην Ιαπωνία.

Τα anime/manga χαίρουν μεγάλης δημοτικότητας στη Γαλλία και αρκετοί Γάλλοι σκιτσογράφοι φτιάχνουν τα δικά τους manga. Τα γαλλικά manga ακολουθούν τη χαρακτηριστική ιαπωνική τεχνοτροπία, από τις ασπρόμαυρες σελίδες μέχρι τα πάνελ που διαβάζονται από τα δεξιά προς τα αριστερά.

Ένας από αυτούς είναι ο Tony Valente, ο οποίος δημιούργησε το shonen manga Radiant, το 2013. Το Radiant γνώρισε μεγάλη επιτυχία στη Γαλλία και κατάφερε να γίνει το πρώτο γαλλικό manga που εκδόθηκε στην Ιαπωνία. Σε αυτό βοήθησαν δύο γνωστοί δημιουργοί manga, o Hiro Mashima (Fairy Tail) και ο Yusuke Murata (One Punch Man), οι οποίοι δηλώνουν πως είναι από τα αγαπημένα τους και το προώθησαν με τα παρακάτω σκίτσα:

Σκίτσο του Yusuke Murata (One Punch Man) αριστερά

Σκίτσο του Hiro Mashima (Fairy Tail)

Ο Valente πάντα έλεγε ότι το όνειρό του είναι να δει το δημιούργημά του να γίνεται anime και φαίνεται πως ήρθε η ώρα. Ο διευθυντής της Ankama Éditions (γαλλικός εκδότης του manga) ανακοίνωσε ότι ετοιμάζεται anime στην Ιαπωνία για το Radiant, σε παραγωγή του NHK. Αν όλα πάνε καλά, θα κάνει πρεμιέρα στα τέλη του 2018.

Σύνοψη

Η ιστορία ακολουθεί τον Seth, έναν επίδοξο μάγο και μια ομάδα μαγισσών, στην αναζήτησή τους για τη Radiant, μια θρυλική χώρα που δημιουργεί τέρατα που ονομάζονται «Nemesis» και πέφτουν στον κόσμο από τον ουρανό. Ωστόσο, τους περιμένει μια πολύ μεγαλύτερη περιπέτεια στο ταξίδι τους.

Το Radiant μετράει 8 τόμους μέχρι στιγμής στη Γαλλία και 6 στην Ιαπωνία. Ο Tony Valente, είχε δηλώσει στην παρακάτω συνέντευξη ότι σκοπεύει να βγάλει τουλάχιστον 15 τόμους. Επίσης δήλωσε ότι τα αγαπημένα του manga είναι τα One Piece, Dragon Ball, Naruto, Fullmetal Alchemist και Yotsubato.


Εξώφυλλο της ιαπωνικής έκδοσης του Radiant


Αναμένουμε περισσότερες πληροφορίες για το anime μέσα στους επόμενους μήνες.

Source JustFocus Reddit
Comments
Loading...