Ο σκηνοθέτης του Thor: Ragnarok άντλησε έμπνευση από το Flash Gordon

Ο σκηνοθέτης του Thor: Ragnarok, Taika Waititi, εξήγησε πως η μεγαλύτερη επιρροή του για τη νέα ταινία του Marvel Cinematic Universe, ήταν η cult-classic ταινία, Flash Gordon. Κάτι που πιστεύω το αντιλήφθηκαν αμέσως όσοι έχουν δει την κλασική ταινία του 1980, αλλά πάμε να δούμε τι είπε ο ίδιος.

Σε συνέντευξή του στο Screen Rant, ο Waititi δήλωσε πως για την αισθητική και τον τόνο της ταινίας, άντλησε έμπνευση κυρίως από το Flash Gordon. Συγκεκριμένα είπε:

Πιστεύω πως το Flash Gordon είναι μία από τις μεγαλύτερες επιρροές μου για το Thor: Ragnarok. Ξέρετε, ο τόνος και τα χρώματα, σίγουρα τα χρώματα που είναι τόσο έντονα. Και το soundtrack επίσης, που δίνει παρόμοια αίσθηση. Βασικά, αυτή η ταινία ήταν η μόνη που κατέληξα να παρουσιάσω στους επικεφάλεις πριν αρχίσουμε το γύρισμα. Άλλη μια ταινία που είχα υπόψη αρχικά ήταν το Big Trouble in Little China (Χαμός στην Τσάιναταουν).

Ο Taika Waititi είχε δηλώσει παλαιότερα, πως αν ήταν ζωνταντός ο Freddie Mercury, θα ζητούσε από τους θρυλικούς Queen να συνθέσουν το soundtrack. Από τους ίδιους που είχαν συνθέσει και το soundtrack του Flash Gordon δηλαδή.

Η σύνοψη της ταινίας:

Στο Thor: Ragnarok ο Thor είναι φυλακισμένος στην άλλη άκρη του σύμπαντος χωρίς το τρομερό του σφυρί. Πρέπει να τα βάλει με τον χρόνο ώστε να επιστρέψει στον Asgard και να σταματήσει το Ragnarok, δηλαδή την καταστροφή της πατρίδας και του πολιτισμού του, από τα χέρια μιας νέας, πανίσχυρης απειλής, της αδίστακτης Hela. Πρώτα όμως πρέπει να στεφθεί νικητής μιας θανάσιμης μονομαχίας ενάντια στον πρώην σύμμαχό του και επίσης Avenger – τον Απίθανο Hulk!

Νέο επίσημο poster:

Την ταινία σκηνοθετεί ο Taika Waititi και πρωταγωνιστούν οι Chris Hemsworth ως Thor, Tom Hiddleston ως Loki, Cate Blanchett ως Hela, Idris Elba ως Heimdall, Jeff Goldblum ως Grandmaster, Tessa Thompson ως Valkyrie, Karl Urban ως Skurge, Mark Ruffalo ως Bruce Banner/Hulk και Anthony Hopkins ως Odin.

Το Thor: Ragnarok έκανε πρεμιέρα στις 2 Νοεμβρίου στους κινηματογράφους.

Εσείς είδατε το Thor: Ragnarok; Αν ναι, ποια είναι η άποψή σας για την ταινία και για τον διαφορετικό τόνο της από τις προηγούμενες;

Source Screen Rant
Comments
Loading...