Η νέα συλλογή της Supreme είναι αφιερωμένη στο manga Akira

Supreme x Akira, είναι ο τίτλος της νέας συλλογής ρούχων της γνωστής εταιρείας, που είναι αφιερωμένη στο cult manga του Katsuhiro Otomo, Akira.

Όλα τα προϊόντα της συλλογής έχουν τυπωμένα αυθεντικά σκίτσα από το manga και περιλαμβάνει από t-shirts και jackets, μέχρι snapbacks και σανίδες του skate. Μπορείτε να τη δείτε παρακάτω:

Μαζί κυκλοφόρησε κι ένα βίντεο, στο οποίο ο Katsuhiro Otomo μιλάει για το δημιούργημά του:

H συλλογή είναι διαθέσιμη στο online store της Supreme και στα καταστήματα σε Νέα Υόρκη, Λονδίνο, Λος Άντζελες, Μπρούκλιν και Παρίσι από τις 2 Νοεμβρίου. Ενώ στην Ιαπωνία κυκλοφορεί στις 4 Νοεμβρίου.


Το manga Akira δημιουργήθηκε από τον Katsuhiro Otomo. Ξεκίνησε να εκδίδεται το 1982 και ολοκληρώθηκε το 1990, ενώ το 1988 κυκλοφορήσε η ομώνυμη anime ταινία. Την ταινία, η οποία εστιάζει κυρίως στο πρώτο μισό της ιστορίας, σκηνοθέτησε ο ίδιος ο Katsuhiro Otomo.

Η ιστορία λαμβάνει χώρα σε έναν κόσμο μετά τον Γ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, όπου το Τόκιο έχει καταστραφεί από ατομικό βομβαρδισμό και στη θέση του έχει χτιστεί το Νέο-Τόκιο. Όμως η δυστοπική μητρόπολη ταράζεται από τρομοκρατία εναντίον της κυβέρνησης και βία συμμοριών. Οι δύο πρωταγωνιστές, Kaneda και Tetsuo, είναι κολλητοί και μέλη μιας συμμορίας μοτοσικλετιστών, ονόματι The Capsules. Ο Tetsuo, ύστερα από ένα ατύχημα και από πειράματα της κυβέρνησης, αναπτύσσει ισχυρές, ψυχικές ικανότητες και καταλήγει να εναντιωθεί στον Kaneda και να οδηγηθεί στην παραφροσύνη και την καταστροφή.

Η ταινία απέκτησε αμέτρητους fans με την κυκλοφορία της και το Akira κατέληξε να γίνει cult φαινόμενο. Ενώ θεωρείται ευρύτερα μία από τις καλύτερες ταινίες κινουμένων σχεδίων και επιστημονικής φαντασίας όλων των εποχών.

Source Hypebeast
Comments
Loading...