Συνελήφθη ο δημιουργός του Rurouni Kenshin για παιδική πορνογραφία

Κατηγορίες κατοχής υλικού παιδικής πορνογραφίας βαραίνουν τον δημιουργό του Rurouni Kenshin, Nobuhiro Watsuki (αληθινό όνομα Nobuhiro Nishiwaki).

Σύμφωνα με το Anime News Network, ο 47χρονος δημιουργός manga είχε στην κατοχή του πολυάριθμα DVD με βίντεο γυμνών ανήλικων κοριτσιών, τα οποία βρέθηκαν στο γραφείο του στο Τόκιο.

Στην κατάθεσή του, ο Watsuki δήλωσε πως «του άρεσαν τα κορίτσια που η ηλικία τους κυμαίνεται μεταξύ των τελευταίων τάξεων του δημοτικού και του δεύτερου έτους του γυμνασίου».

Οι αρχές διερεύνησαν το σπίτι του στο πλαίσιο μιας άλλης έρευνας, η οποία τον συνέδεε με την αγορά υλικού παιδικής πορνογραφίας και βρήκαν περίπου εκατό DVD.

Στην Ιαπωνία, η κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας συνεπάγεται με φυλάκιση έως ένα έτος και χρηματική ποινή μέχρι ενός εκατομμυρίου γιεν (περίπου 7.500 ευρώ), εάν κριθεί ένοχος.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο Watsuki είχε επιστρέψει με ένα νέο arc του manga Rurouni Kenshin, με τον τίτλο «Hokkaido Arc». Μετά την είδηση, ο εκδοτικός οίκος Shueisha ανακοίνωσε πως το manga μπαίνει σε hiatus (παύση/διακοπή) μέχρι νεωτέρας. Πρόσθεσαν επίσης ότι δεν έχουν αποφασίσει τι θα κάνουν με τους τόμους του manga που υπάρχουν ήδη σε έντυπη μορφή, διότι το ζήτημα είναι ακόμη υπό συζήτηση. Η είδηση έχει λάβει μεγάλη έκταση στην Ιαπωνία και το σίγουρο είναι πως θα επηρεάσει σημαντικά την καριέρα του.


Ο Watsuki έγινε ευρύτερα γνωστός ως ο δημιουργός του manga Rurouni Kenshin. Το manga έκανε το ντεμπούτο του το 1994 στο περιοδικό Weekly Shonen Jump της Shueisha και ολοκληρώθηκε το 1999. Συνολικά έβγαλε 28 τόμους και εκδόθηκαν πάνω από 60 εκατομμύρια αντίτυπα μέχρι σήμερα. Επίσης ενέπνευσε μια σειρά anime, η οποία έκανε πρεμιέρα το 1996 και ολοκληρώθηκε το 1998 στα 95 επεισόδια, καθώς και μία anime ταινία και τρία OVA (Original Video Animation).

Το manga απέκτησε και μια τριλογία live-action ταινιών, η οποία θεωρείται μέχρι σήμερα η καλύτερη live-action μεταφορά από anime. H Emi Takei, η ηθοποιός που ενσαρκώνει την Kaoru Kamiya, αποκάλυψε σε πρόσφατη συνέντευξή της ότι ετοιμάζεται και νέα live-action ταινία Rurouni Kenshin. Ωστόσο, μετά από αυτό το συμβάν είναι αμφίβολο αν θα συνεχιστεί η παραγωγή της.

Source Anime News Network
Comments
Loading...