Ο σχεδιαστής παραγωγής του Predator στη live-action ταινία Akira

Η παραγωγή της live-action ταινίας Akira φαίνεται να παίρνει μπρος σιγά-σιγά, καθώς προστίθενται νέοι συντελεστές.

Σύμφωνα με το Omega Underground ο σχεδιαστής παραγωγής, Martin Whist υπέγραψε με τη Warner Bros για την ταινία. Ο Whist έχει εργαστεί σε αρκετές ταινίες στο παρελθόν, μεταξύ αυτών Cloverfield, Super 8, The Cabin in the Woods, RoboCop, Night at the Museum: Secret of the Tomb και στο επερχόμενο The Predator του Shane Black.

Ο Taika Waititi (Thor: Ragnarok) βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για να σκηνοθετήσει την ταινία. Βάσει των πρώτων πληροφοριών, η Warner Bros σκοπεύει να μεταφέρει την ιστορία και των έξι τόμων του manga σε δύο ταινίες, τρεις τόμους σε κάθε ταινία. O Waititi έχει δηλώσει πως θα επιλέξει Ασιάτες ηθοποιούς για τους ρόλους, ωστόσο, φαίνεται πως θα «αμερικανοποιήσουν» κάποια πράγματα, μιας και η περιγραφή της WB αναφέρει πως η υπόθεση θα λαμβάνει χώρα στο «New Manhattan» αντί για το «Neo Tokyo».

Στην παραγωγή του project βρίσκονται οι Andrew Lazar (Mad Chance Productions), Leonardo DiCaprio και Jennifer Davisson (Appian Way Productions).


Το manga Akira δημιουργήθηκε από τον Katsuhiro Otomo. Ξεκίνησε να εκδίδεται το 1982 και ολοκληρώθηκε το 1990, ενώ το 1988 κυκλοφορήσε η ομώνυμη anime ταινία. Την ταινία, η οποία εστιάζει κυρίως στο πρώτο μισό της ιστορίας, σκηνοθέτησε ο ίδιος ο Katsuhiro Otomo.

Σύνοψη

Η ιστορία λαμβάνει χώρα σε έναν κόσμο μετά τον Γ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, όπου το Tokyo έχει καταστραφεί από ατομικό βομβαρδισμό και στη θέση του έχει χτιστεί το Neo Tokyo. Όμως η δυστοπική μητρόπολη ταράζεται από τρομοκρατία εναντίον της κυβέρνησης και βία συμμοριών. Οι δύο πρωταγωνιστές, Kaneda και Tetsuo, είναι κολλητοί και μέλη μιας συμμορίας μοτοσικλετιστών, ονόματι The Capsules. Ο Tetsuo, ύστερα από ένα ατύχημα και από πειράματα της κυβέρνησης, αναπτύσσει ισχυρές, ψυχικές ικανότητες και καταλήγει να εναντιωθεί στον Kaneda και να οδηγηθεί στην παραφροσύνη και την καταστροφή.

Η anime ταινία απέκτησε αμέτρητους fans με την κυκλοφορία της και το Akira κατέληξε να γίνει cult φαινόμενο. Ενώ θεωρείται ευρύτερα μία από τις καλύτερες ταινίες κινουμένων σχεδίων και επιστημονικής φαντασίας όλων των εποχών.

Source Omega Underground
Comments
Loading...