Live-action σειρά Sword Art Online ετοιμάζει το Netflix

Η Skydance Television είχε ανακοινώσει εδώ και αρκετό καιρό ότι δούλευε πάνω σε live-action σειρά για το Sword Art Online. Τώρα, η σεναριογράφος και παραγωγός, επιβεβαίωσε πως η σειρά πουλήθηκε στο Netflix και αποκάλυψε νέες πληροφορίες.

Η ελληνικής καταγωγής Laeta Kalogridis, στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στο Collider για τη δουλειά της στο Altered Carbon του Netflix, αναφέρθηκε και στη live-action σειρά Sword Art Online, στην οποία τελεί χρέη σεναριογράφου και εκτελεστικού παραγωγού.

Απαντώντας στην ερώτηση για το τι θα ήθελε να δει σε μια Αγγλική εκδοχή του Sword Art Online, ξεκαθάρισε πως τους πρωταγωνιστές θα ενσαρκώσουν Ασιάτες ηθοποιοί και ότι δεν πρόκειται να υπάρξει whitewashing, όπως συνηθίζεται σε Χολιγουντιανές προσαρμογές από anime.

Το SAO είναι ουσιαστικά ιαπωνική ιδιοκτησία, στην οποία οι Kirito και Asuna, που είναι οι δύο πρωταγωνιστές, είναι Ιάπωνες. Συνεπώς, θα τους υποδυθούν Ασιάτες ηθοποιοί στην τηλεοπτική σειρά.

Όταν την πούλησα στο Netflix, είχαμε την ίδια άποψη πάνω στο θέμα. Δεν τίθεται ζήτημα για whitewashing από την πλευρά τους, ούτε από τη δική μου. Όσον αφορά τους δευτερεύοντες χαρακτήρες, επειδή το βιντεοπαιχνίδι υποτίθεται πως παίζεται παγκοσμίως, έτσι όπως παρουσιάζεται στο anime και στα light novels, υπάρχουν ορισμένοι χαρακτήρες που σαφώς προέρχονται από άλλα μέρη του κόσμου, όπως ο Klein και ο Agil.

Για μένα, είναι προφανές όταν το βλέπεις πως πρέπει να εκλάβεις ότι αυτό το βιντεοπαιχνίδι εκτείνεται σε όλον τον πλανήτη, αλλά ο Kirito και η Asuna είναι δύο παιδιά από την Ιαπωνία και το Τόκιο, αν δεν κάνω λάθος. Αυτό θα κάνουμε, γιατί αυτή είναι η ιστορία.

Η Laeta Kalogridis εργάστηκε και στο σενάριο της επερχόμενης ταινίας Alita: Battle Angel, που αποτελεί επίσης Χολιγουντιανή προσαρμογή από anime/manga.

H ανακοίνωση της live-action σειράς SAO είχε πρωτογίνει από τη Skydance τον Αύγουστο του 2016. Στο project συμμετέχουν οι Patrick Massett και John Zinman (Friday Night Lights, Lara Croft: Tomb Raider), που εκτός από χρέη σεναριογράφου, αναλαμβάνουν και χρέη εκτελεστικού παραγωγού, μαζί με τη Laeta Kalogridis και τους David Ellison, Dana Goldbert και Marcy Ross.

Το Sword Art Online δημιουργήθηκε από τον Reki Kawahara ως light-novel το 2009. Το anime έκανε πρεμιέρα το 2012 και πλέον αριθμεί δύο σεζόν, μία ταινία και αρκετά OVA και special επεισόδια.

Τον Απρίλιο κάνει πρεμιέρα η spin-off anime σειρά Sword Art Online Alternative: Gun Gale Online και επίσης έχει ανακοινωθεί η τρίτη σεζόν της κανονικής σειράς, η οποία θα καλύψει το Alicization Arc. Στις 23 Φεβρουαρίου θα κυκλοφορήσει και το βιντεοπαιχνίδι Sword Art Online: Fatal Bullet για PlayStation 4, Xbox One και PC.

Σύνοψη

Η υπόθεση τοποθετείται στο έτος 2022, όπου όλος ο κόσμος είναι ενθουσιασμένος με την κυκλοφορία ενός επαναστατικού VRMMORPG (Virtual Reality Massively Multiplayer Online Role Playing Game), του Sword Art Online. Με τη χρήση του NerveGear, οι παίχτες μπορούν να εμβυθίσουν πλήρως στον εικονικό κόσμο του παιχνιδιού, προσφέροντάς τους μια απολύτως ρεαλιστική εμπειρία. Όμως όταν το παιχνίδι αρχίζει, μια δυσάρεστη έκπληξη τους περιμένει, καθώς ανακαλύπτουν πως δεν υπάρχει κουμπί αποσύνδεσης. Έτσι όλοι βρίσκονται παγιδευμένοι σε ένα παιχνίδι θανάτου, όπου το «Game Over» σημαίνει και τέλος της ζωής σου.

Ο Kirito είναι ένα από τα δέκα χιλιάδες άτομα που συνδέθηκαν και παγιδεύτηκαν στο παιχνίδι. Σκοπός του είναι να το τερματίσει και να καταφέρει να δραπετεύσει. Για να το κάνει όμως, θα πρέπει να τερματίσει και τους εκατό ορόφους αυτού του εικονικού κόσμου.
Θα τα καταφέρει ή θα χάσει τη ζωή του προσπαθώντας;

Trailer

Source Anime News Network
Comments
Loading...