Ο Hayao Miyazaki αποκαλύπτει τον τίτλο της νέας ταινίας του

Αν και το 2013 είχε δηλώσει πως βγαίνει στη σύνταξη, ο Hayao Miyazaki επέστρεψε και πάλι στην ενεργό δράση για να σκηνοθετήσει μια νέα ταινία μεγάλου μήκους.

Ο Hayao Miyazaki μίλησε για τη νέα anime ταινία του στα εγκαίνια του μνημείου για τον μυθιστοριογράφο Natsume Soseki ( Botchan, I am a Cat ), στο Πανεπιστήμιο Waseda του Tokyo. Ο τίτλος της ταινίας θα είναι Kimi-tachi wa Dou Ikiru kaHow Are You Living? ). Μοιράζεται τον ίδιο τίτλο με το ομώνυμο βιβλίο του Genzaburo Yoshino που κυκλοφόρησε το 1937, το οποίο θα έχει ιδιαίτερη σημασία για τον πρωταγωνιστή της ιστορίας.

Ο 76χρονος σκηνοθέτης πρόσθεσε ότι η παραγωγή θα διαρκέσει τρία με τέσσερα χρόνια και μάλλον θα πρόκειται για την τελευταία του ταινία.

Το βιβλίο του Genzaburo Yoshino:

Επίσης το Studio Ghibli αναζητούσε πρόσφατα animators για να δουλέψουν στη νέα ταινία με σύμβαση τριών ετών που θα ξεκινούσε από 1 Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους.


Πριν λίγο καιρό κυκλοφόρησε και το ντοκιμαντέρ Never-Ending Man: Hayao Miyazaki από το NHK WORLD TV, το οποίο σκηνοθέτησε ο Kaku Arakawa και δείχνει την καθημερινότητα του σκηνοθέτη το διάστημα της «συνταξιοδότησής» του. Εκείνη την περίοδο, δούλευε πάνω στην CGI ταινία μικρού μήκους Boro The Caterpillar.

Tότε ο Miyazaki άρχισε να νιώθει την ορμή να εξερευνήσει καινούριες πρακτικές κινουμένων σχεδίων και να πειραματίζεται με το CGI, παρόλο που είχε προσπαθήσει να το αποφύγει καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας του.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το ντοκιμαντέρ παρακάτω:

Source Crunchyroll
Comments
Loading...