Digimon Story Cyber Sleuth: Hacker’s Memory – Review

Spoiler-free review της σελίδας Ο Δικός Μας Ψηφιακός Κόσμος για το Digimon Story Cyber Sleuth: Hacker’s Memory.

Ήρθε ο καιρός μετά από έναν χρόνο να επισκεφτούμε ξανά τον Ψηφιακό Κόσμο, μέσω του PlayStation μας! Μετά την επιτυχία του Digimon Story: Cyber Sleuth όλοι οι φαν ήθελαν ένα ακόμα παιχνίδι που θα μας ταξίδευε σε μια (όχι και τόσο) μακρινή εκδοχή του Τόκιο και να δούμε τι άλλο μπορεί να προσφέρει ο τίτλος.

Σε όλα τα JRPG το βάρος πέφτει πάντα στον πρωταγωνιστή για να σώσει την κατάσταση. Τι γίνεται όμως όταν ένας… κομπάρσος (!) αναλαμβάνει κάποιες υποχρεώσεις και τα γεγονότα απαιτούν να δράσει ως ήρωας; Αυτό είναι το θέμα του νέου παιχνιδιού Digimon Story Cyber Sleuth: Hackers Memory. Κάτι που δε συμβαίνει συχνά και είναι αρκετά έξυπνη επιλογή από τη Media Vision και την Bandai Namco.

Σενάριο

Βρισκόμαστε στο μέλλον όπου η Εικονική Πραγματικότητα είναι κάτι συνηθισμένο και συνδεδεμένο με την καθημερινότητα. Τι συμβαίνει όμως όταν η «ψηφιακή» σου ταυτότητα σημαίνει το τέλος της πραγματικής σου ταυτότητας; Είναι ένα από τα ερωτήματα που δημιουργούνται καθώς παίζεις το παιχνίδι. Τόσο ο κεντρικός χαρακτήρας όσο και η συμπρωταγωνίστρια, Erika, έρχονται αντιμέτωποι με αυτό το ερώτημα, ο καθένας από διαφορετική σκοπιά (no spoilers).

Αυτήν τη φορά, πρωταγωνιστής είναι ο Keisuke Amazawa (ή όπως εσείς θέλετε), ένας μαθητής λυκείου που τον απέβαλαν από το σχολείο, επειδή ο λογαριασμός του δέχθηκε επίθεση από χάκερς και τον έκλεψαν. Τον απέβαλαν επειδή χωρίς λογαριασμό δεν έχει ταυτότητα. Βλέποντας τη ζωή του να διαλύεται, γίνεται χάκερ για να πάρει πίσω τον λογαριασμό του αλλά και τη ζωή που του έκλεψαν ταυτόχρονα. Τα Digimon όπως γνωρίζουμε από τον προηγούμενο τίτλο, θεωρούνται «προγράμματα» που χρησιμοποιούν οι χάκερ για να κάνουν τη δουλειά τους. Παρόλα αυτά όπως ξέρουμε, η αλήθεια απέχει πολύ από αυτό. Ο Keisuke δεν είναι παρά ένα μικρό κομμάτι αυτού του κόσμου, ένας κομπάρσος όπως είπαμε, δεν είναι ο εκλεκτός ήρωας. Είναι ένας άνθρωπος που πασχίζει να ζήσει απλά χωρίς όλα αυτά που γνωρίζουμε από τους ήρωες των JRPG.

Αποτέλεσμα εικόνας για digimon story cyber sleuth hacker's memory scenario

Για το σενάριο δε θα μιλήσουμε περισσότερο για να μην κάνουμε spoilers αλλά έχει αρκετό ενδιαφέρον αν και αργεί η εξέλιξή του, όπως και στον προηγούμενο τίτλο. Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει η επιλογή ενός άκυρου χαρακτήρα για πρωταγωνιστή μιας και ο ίδιος δεν έχει τη συμπεριφορά του «κεντρικού ήρωα» και παραμένει ανάλαφρος και καθημερινός.

Gameplay

Το gameplay του παιχνιδιού είναι όπως ακριβώς θα περιμέναμε, λόγω του προηγούμενου τίτλου. Ταξιδεύουμε σε διάφορα ψηφιακά dungeons και πολεμάμε Digimon στο διάβα μας, καθώς εκπαιδεύουμε και βρίσκουμε τα δικά μας. Οι μάχες είναι turn-based όπου βασίζονται στη στρατηγική και στην εκμετάλλευση των τύπων και ειδών που έχουν τα Digimon. Τίποτα καινούριο εδώ, ήταν αρκετά solid και στον προηγούμενο τίτλο, οπότε γιατί να χαλάσεις κάτι που είναι ήδη καλό;

Αποτέλεσμα εικόνας για digimon story cyber sleuth hacker's memory gameplay

Στο παιχνίδι υπάρχουν πάνω από 300 Digimon (και μερικά άλλα που προστίθενται μέσω update λόγω υψηλών απαιτήσεων). Η συλλογή και η εκπαίδευσή τους είναι κάτι το εθιστικό, ειδικά όταν θα θέλεις να έχεις τα «διάσημα» Digimon στην ομάδα σου, όπου θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να τα αποκτήσεις.

Ωστόσο, ό,τι ίσχυε για το Cyber Sleuth ισχύει και τώρα. Τα dungeons είναι εξαιρετικά ίδια και άδεια. Επίσης, μερικά μέρη από το παλιό παιχνίδι επιστρέφουν, κάτι που δημιουργεί το αίσθημα της «τεμπελιάς» από τους developers, αν και δικαιολογείται μιας και το παιχνίδι λαμβάνει χώρα παράλληλα με το παλιό παιχνίδι.

Στον online τομέα δεν υπάρχει κάτι αξιοσημείωτο. Συνδέεσαι και μάχεσαι με τις ομάδες σου με τυχαίους παίκτες, αν επιλεχθεί η ranked επιλογή και με φίλους σου για φιλικούς αγώνες.

Σχετική εικόνα

Αντί επιλόγου

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που συνάντησα στο παιχνίδι είναι ότι οι εταιρείες παραγωγής θεωρούν πως όσοι αγοράσουν το Hackers Memory, θα έχουν παίξει και το παλιό παιχνίδι. Κάτι που οδηγεί σε συγχύσεις και πιθανότατα ο νέος παίκτης απλώς να μην καταλαβαίνει τι γίνεται και να του φαίνονται αδιάφορα τα γεγονότα και οι παλιοί χαρακτήρες που εμφανίζονται ανά καιρούς. Ωστόσο, το παιχνίδι δίνει μεγάλη προσοχή στους νέους χαρακτήρες και τους αναπτύσσει υπέροχα. Κάποια στοιχεία στα dungeons είναι εξαιρετικά και η συλλογή και εκπαίδευση των ψηφιακών πλασμάτων στην πρώτη θέση. Πρόκειται για ένα καλό παιχνίδι, μα υπάρχει ο κίνδυνος να περιοριστεί το κοινό του μόνο σε αυτούς που έχουν παίξει τον προηγούμενο τίτλο.

Αποτέλεσμα εικόνας για digimon story cyber sleuth hacker's memory scenario

8
GREAT

Digimon Story Cyber Sleuth: Hacker's Memory στο PlayStation 4

  • Βαθμολογία 8
Comments
Loading...