Αυτές είναι οι μασκότ των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο το 2020

Αποκαλύφθηκαν οι μασκότ των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων που θα διεξαχθούν στο Τόκιο το 2020, οι οποίες είναι δύο φουτουριστικοί anime χαρακτήρες.

Ο γαλάζιος χαρακτήρας είναι η μασκότ των Ολυμπιακών Αγώνων και «είναι πολύ αθλητικός, έχει ισχυρό αίσθημα δικαιοσύνης, καθώς και τη δύναμη να μετακινείται όπου θέλει στη στιγμή». Ενώ η ροζ είναι η μασκότ των Παραολυμπιακών Αγώνων και είναι εμπνευσμένη από τα άνθη της κερασιάς. Είναι «συνήθως ήρεμη, αλλά γίνεται πολύ ισχυρή όταν χρειαστεί και επιπλέον έχει τη δύναμη να μιλά σε πέτρες και τον άνεμο, αλλά και να μετακινεί πράγματα με το βλέμμα».

Οι δύο μασκότ αποτελούν δημιουργία του Ryo Taniguchi και επιλέχθηκαν από μαθητές δημοτικού, ανάμεσα σε τρεις υποψηφιότητες. Πήραν την πρωτιά με τεράστια διαφορά μάλιστα, καθώς συγκέντρωσαν περισσότερες από τις μισές ψήφους. Οι οργανωτές έλαβαν πέρυσι πάνω από 2.000 συμμετοχές του κοινού, από τις οποίες επέλεξαν τον Δεκέμβριο τα τρία επικρατέστερα σχέδια που βλέπετε παρακάτω.

Την τελική επιλογή έκαναν μαθητές από 16.000 δημοτικά σχολεία σε όλη τη χώρα. Συνολικά ψήφισαν πάνω από 200.000 τάξεις, με κάθε τάξη να ψηφίζει το αγαπημένο της σχέδιο με μία ψήφο.

Τα ονόματά τους θα αποκαλυφθούν μέσα στη χρονιά, τα οποία θα επιλεγούν πάλι από μαθητές και θα ξεκινήσει η παραγωγή των αναμνηστικών με τις μορφές τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ryo Taniguchi δε θα εισπράξει μέρος των κερδών, καθώς οι κανονισμοί του διαγωνισμού όριζαν πως τα πνευματικά δικαιώματα της νικητήριας συμμετοχής θα περάσουν άμεσα στην Οργανωτική Επιτροπή.

Source Reuters
Comments
Loading...